Bogács - Bogácsi Thermálfürdő

Bogácsi  Thermálfürdő :: Bogács szállás :: Siesta Vendégház

A fürdő nyitva tartása:

  • június 1 – augusztus 31-ig (főszezonban): 9:00 – 20:00 óráig,
  • május 1 – május 31-ig, és szeptember 1 – szeptember 30-ig: 9:00 – 19:00 óráig,
  • október 1 – április 30-ig (téli időszakban): 9:00 – 17:00 óráig.

A fürdő mindennap nyitva tart, a szeptember 16-tól május 15-ig tartó időszak kivételével, amikor hétfőnként szünnap van.

Egész évben használható egy belső és három külső gyógymedence, a főszezon időszakában a feszített víztükrű úszómedence és az új gyermekmedence mellett további két gyógymedence is a
vendégek rendelkezésére áll.

A termálfürdő vizét  az 1950-es évek közepén kőolajkutatással feltárt 485 m mély termálkútból, triász és felső-eocén időszaki mészkőből nyeri.

A 3500 fős napi befogadóképességű fürdő területén 5 db gyógyvizes medence (34-38 0C),      1 db gyermek-pancsoló (36 0C), 1 db feszített víztükrű úszó-medence (24-26 0C), valamint a Szolgáltatóházban 1 db gyógymedence áll a vendégek rendelkezésére, a női- és férfiöltözőkön kívül főszezonban 210 kabint is igénybe lehet venni. A gyógyvizes medencék egész évben, az úszómedence és a gyermekpancsoló május 16-tól szeptember 15-ig üzemel.

A bogácsi termálfürdő a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket télen-nyáron fogadja.

A kénes gyógyvíz hatékonyan elősegíti a reuma, izületi és mozgásszervi betegségek, légcsőhurut, nőgyógyászati, egyes gyomor-, epe- és májbetegségek, bőrbetegségek gyógyulását, valamint törések utókezelésénél alkalmazható. A fürdőhöz kapcsolódó szolgáltatások színvonalasak, a kispénzű vendégek számára is megfizethetők, ugyanis OEP támogatással is igénybe vehetők.

Étkezési lehetőségek: A fürdő területén önkiszolgáló étterem és további  8 melegkonyhás vendéglátó egység működik

^oldal tetejére

Bogács - Bükkaljai Borvidék

Bükkaljai Borvidék :: Bogács szállás :: Siesta Vendégház

 Bükkaljai Borvidék tradícióját, jó hírét szolgálják a borospincék. A riolittufába vájt kiváló mikroklímájú pincékben érlelik a bogácsi szőlőhegyen termelt tüzes borokat, amelyeket a vendégek végigkóstolhatnak.

^oldal tetejére

Bogács - Bükki Nemzeti Park

Bükki Nemzeti Park :: Bogács szállás :: Siesta Vendégház

Bogács a Bükki Nemzeti Park közelsége, gazdag madár- és állatvilága, erdős tájai révén ragyogó alkalmat nyújt kisebb-nagyobb kirándulásokra, gyalogtúrákra a természetjáróknak, a téli sportok kedvelőinek, a horgászoknak és vadászoknak is lehetőséget kínál az év minden hónapjában.

A  Bükkaljai Borvidék tradícióját, jó hírét szolgálják a borospincék. A riolittufába vájt kiváló mikroklímájú pincékben érlelik a bogácsi szőlőhegyen termelt tüzes borokat, amelyeket a vendégek végigkóstolhatnak.  A táj szépsége, tiszta, jó levegője a Bükk-hegység közelsége révén Bogács, a pihenni, kikapcsolódni és gyógyulni vágyók széles rétegeinek ideális üdülőhelye.

^oldal tetejére

Bogács - Horgásztó

Horgásztó :: Bogács szállás :: Siesta Vendégház

A Szoros - patak felduzzasztásával a fürdőtől 300m-re létesült mesterséges tó ma horgászparadicsom. A tóban telepített halak horgászhatók : törpeharcsa, csuka, ponty, keszeg, amur. Telelő telepe a vadrécének, vonuláskor pihenőhelye költöző madaraink közül a hattyúnak, vadlibának.

^oldal tetejére

Bogács - Kaptárkövek - Kilátó

Kaptárkövek - Kilátó :: Bogács szállás :: Siesta Vendégház

Bogács határában a Hintóvölgyben található egy ötfülkés kaptárkő. Kaptárkövek a szomszédos községekben is szép számmal találhatók. Az esetek nagy részében feltűnően szabályos riolittufa-fülkék.

Rendeltetésükkel kapcsolatban eltérő vélemények alakultak ki.A kaptárkövek első leírójának Bartos Gyula egri főkáptalani levéltárosnak az volt a véleménye, hogy a fülkékben minden valószínűség szerint a késői vaskorszakban egy itt lakó kelta eredetű néptörzs elégetett halottainak hamvait tartalmazó urnáit helyezte el.

 

^oldal tetejére

Bogács - A bogácsi tájház

Az 19. századi parasztház szoba-konyha-kamra beosztású, melyhez kecskeistálló csatlakozik. A tájház a földnélküli parasztemberek életkörülményeit mutatja be. A ház egyetlen bejárata a középső helyiségbe, a pitvarba vezet, a többi helyiség ezen keresztül közelíthető meg. A döngölt földű szoba az egyetlen fűtött lakótér, itt látható a búbos kemence. A szoba berendezése korhű. A bogácsi palóc népviselet, öltözet megtalálható a kiállítási darabok között.

A második helyiség a pitvar, azaz a konyha. Legérdekesebb látnivalója a ma is működő szabadkémény. A pitvar tűzhelye a kemence szája előtti padka, ahol cserépfazekakban vagy vaslábon főtt az étel. A harmadik helyiség a kamra. A kamra tárolásra szolgált, de hálókamraként is funkcionált. A parasztházhoz csatlakozó kecskeistállóban régi használati eszközökből, szerszámokból, a kendermegmunkálás eszközeiből láthatnak kiállítást a látogatók.

Látogatható nyitvatartási időben (Bogács, Szomolyai út 11.)

^oldal tetejére

Nyelvek

Galéria